Čudesna šuma/Subota/26.09.2020. 18:30 sati

Čudesna šuma
Čudesna šuma (1986)
animirani, avanturistički, obiteljski, fantazija, glazbeni
REDATELJ: Milan Blažeković, Doro Vlado Hreljanović
SCENARIST: Fred P. Sharkey, Sunčana Škrinjarić
GLAS: Josip Marotti, Vili Matula, Ljubo Kapor, Emil Glad, Ivo Rogulja, Helena Buljan, Đurđa Ivezić, Sven Lasta, Vladimir Kovačić, Adam Vedernjak, Nada Rocco, Vladimir Puhalo, Veronika Kovačić, Mladen Vasary, Drago Krča
TRAJANJE: 83 min

U šumi jednoga dana ispod čarobnoga hrasta zaspi slikar Paleta. Kad se probudi, shvati kako je od hrasta dobio dar da se može sporazumijevati sa životinjama i kistom stvarati čarolije. Šumom inače vlada zli Kaktus Car kojega brine slikarov dolazak jer će, prema proročanstvu, čovjek dokrajčiti vlast kaktusa. Zato šalje dvorskog čarobnjaka Štapića da dovede slikara. Štapić se međutim okreće protiv zlog Kaktus Cara i pridružuje družini koja skriva slikara. Shvativši da ga je i Štapić izdao, Kaktus Car odluči uništiti šumu ako se slikar ne preda. Međutim, zbog slikarova čarobnog kista propadaju svi pokušaji uništavanja šume. Slikar u razgovoru sa životinjama dolazi do ideje da je Kaktus Car zao jer nikad nije procvjetao. Družina uspijeva ući u Kaktusov dvorac i dati mu čarobni napitak od kojeg je procvjetao i postao dobar. Slikar napušta šumu u kojoj ponovno vladaju sreća i pjesma.
Scenarij je napisan prema originalnoj priči Sunčane Škrinjarić.
Ulaznice po cijeni od 15,00 kn se mogu kupiti na www.ulaznice.hr i na blagajni kina sat vremena prije početka projekcije filma.