Kazališna predstava “Muškarci su s Marsa, žene su s Venere”/subota, 13.07.2019. /21 sat / Dvorište Galerije grada Krapine

 

Subota, 13.07.2019. 21 sat
Dvorište Galerije grada Krapine
ULAZ SLOBODAN
U slučaju lošeg vremena predstava će se održati u Festivalskoj dvorani!

Predstava prema knjizi Johna Graya

Autor teksta: Paul Dewandre

Producent: Roman Šušković-Stipanović
Redatelj: Boris Kovačević
Prilagodba teksta: Roman Šušković-Stipanović
Prijevod s engleskog: Boris Anić
Scenografkinja: Tanja Lacko
Autor glazbe: Željen Klašterka
Tonska snimka: Vito Gospodnetić
Oblikovanje laserskih projekcija: Goran Šušković
Izrada elemenata scenografije: Zoran Branković
Voditelj: Roman Šušković-Stipanović
Glas žene (off): Darija Knez Rukavina
Glas muškarca (off): Boris Svrtan
Predstava Muškarci su s Marsa, žene su s Venere jedna je od najdugovječnijih na zagrebačkom kazališnom repertoaru (od 2013. godine) i približava se svojoj 200-toj izvedbi. Ovaj tekst igran je na mnogim svjetskim pozornicama, a uz francusku i nizozemsku, hrvatska produkcija jedna je od najuspješnijih. Da je publika zavoljela predstavu potvrđuje puno gledališta u Zagrebu (Scena Vidra) i na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske, a ima gledatelja koji su je gledali i pet puta.
Nesvakidašnju formu dokumentarnog kazališta i stand upa s puno energije i strasti, vrlo iskreno i dojmljivo izvodi Roman Šušković-Stipanović uz pomoć off glasova žene (Darija Knez Rukavina) i muža (Boris Svrtan).
Muškarci su s Marsa, žene su s Venere ima za cilj prije svega zabaviti i nasmijati publiku, a posljedično i poučiti i sve troje joj uspijeva u cijelosti.
Predstava je potaknula mnoge parove da u duhu predstave, šaleći se, komentiraju svoju vezu i što im se kod partnera sviđa, a što ih smeta. Mnoge je predstava potaknula da promijene svoje ponašanje na bolje i podignu kvalitetu života u braku ili vanbračnoj zajednici.
Preporuka je: Odvojite vrijeme, dođite u paru, poradite na svojoj vezi, jer vaša veza nema cijene.

O predstavi
Knjiga američkog bračnog terapeuta Johna Graya „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“, izdana je 1993. godine i brzo je postala svjetski bestseller. Uznemirila je duhove i pridružila se vječnoj polemici o tome jesu li muškarci i žene različiti ili nisu.
Prema knjizi Johna Graya, Paul Dewandre napisao je tekst pa je sada možete pogledati kao predstavu u formi seminara za sve one koji su u braku, izvanbračnoj zajednici, koji žive zajedno, ali i one koji će se u toj situaciji naći u budućnosti. Za Hrvatsku tekst je adaptirao i producirao Roman Šušković-Stipanović , a režirao Boris Kovačević (isti dvojac sudjelovao u pripremi hit predstava „Munchhausen“ i „Ja, Tata!“)
Predstava „Muškarci su s Marsa, žene su s Venere“ svoju popularnost stiče zahvaljujući tome što u duhovitim primjerima iz svakodnevnog života gledatelj lako prepoznaje svog partnera ili sebe.
Osim lake identifikacije gledatelja s problemima i načinima reagiranja u braku, predstava nudi i moguća rješenja kako prevladati nesporazume i izbjeći nezadovoljstva i frustracije neočekivanim (različitim) ponašanjem „druge strane“. Zanimljivost je da gledatelji i neposredno sudjeluju u predstavi igrajući nekoliko kratkih scena.
Bez obzira vjerujete li u postojanje stereotipa ili ne, ova predstava neće Vas ostaviti ravnodušnima. Dobro ćete se zabaviti, možda i ponešto naučiti, a sigurno će vas potaknuti na razgovor s partnerom nakon predstave.